Полските власти представиха на Европейската комисия оценка на разходите в

...
 
Полските власти представиха на Европейската комисия оценка на разходите в
Коментари Харесай

Полша се нуждае от един милиард евро за транзита на украинско зърно

 

Полските управляващи показаха на Европейската комисия оценка на разноските в размер на един милиард евро за нужните вложения, които би трябвало да бъдат направени в инфраструктурата, с цел да може Варшава да усили преноса на зърно и други украински селскостопански и хранителни артикули през границата сред Полша и Украйна, съобщи БГНЕС.

Преди няколко месеца ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че Европейски Съюз ще даде средства за увеличение на преноса на зърно от Украйна, само че не излезе с съответни детайлности. Според осведомителната организация ПАП полски представители са показали на Брюксел оценка на разноските за нужните вложения.

Според документите,полските управляващи настояват, че се нуждаят от към 500 млн. евро за модернизиране на сегашните гранични пунктове.

Други 500 млн. евро ще бъдат отпуснати за модернизиране на железопътните връзки по границата сред Полша и Украйна, за създаване на нови терминали за товарни коли и за създаване на пунктове за митнически надзор.

Източните членки на Европейски Съюз Полша, Словакия, Унгария, Румъния и България, с утвърждението на Брюксел, затвориха пазарите си за пшеница, царевица, рапица и слънчоглед от Украйна до 15 септември.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР